Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Nič iné ako Pavlisovo odstúpenie sa podľa politológov nedalo čakať

Juraj Marušiak Foto: internet

Podľa Juraja Marušiaka v súčasnosti, keď podráždenie verejnosti aj v súvislosti s kauzou Váhostavu narastá, nebolo iného riešenia.

Bratislava 21. apríla (TASR) - Nevyhnutnosť a jediná možnosť riešenia, ktorého efekt v očiach verejnosti je otázny. Takto vnímajú dnešné rozhodnutie ministra hospodárstva Pavla Pavlisa rezignovať na svoju funkciu politológovia Pavol Marchevský a Juraj Marušiak.

"Bola to nevyhnutnosť, ktorá však neobnoví dôveru verejnosti," skonštatoval pre TASR Marchevský a dodal, že aj u voličov Smeru-SD nastáva situácia, keď sa budú pýtať, "či Robert Fico nemá problém so svojím ministerským zborom a či vie ustriehnuť ich aktivity".

Podľa Juraja Marušiaka sa v súčasnosti, keď podráždenie verejnosti aj v súvislosti s kauzou Váhostavu narastá, nebolo iného riešenia. "Ak je minister spájaný so škandálmi, aké boli medializované v prípade Pavlisa, malo by byť bežným štandardom, že z toho vyvodí takúto politickú zodpovednosť," povedal Marušiak.

Pavol Pavlis sa rozhodol odstúpiť z funkcie po dnešnom rozhovore s premiérom Robertom Ficom. "Minister hospodárstva prevzal na seba politickú zodpovednosť za medializované informácie súvisiace s jeho osobou. Škandalizovanie jeho mena poškodzuje tak stranu, ktorá ho do funkcie nominovala, ako aj jeho meno a rodinu," konštatovala v stanovisku pre médiá hovorkyňa rezortu hospodárstva Miriam Žiaková.



"Či v Pavlisovom odstúpení nezohralo úlohu aj priame odporúčanie predsedu vlády, sa Marušiak neodvážil odhadnúť. Vylúčiť sa to však nedá, ani pre Fica nie je súčasná situácia príjemná a to aj v kontexte faktu, že je necelý rok pred voľbami, v ktorých voliči budú posudzovať aj to, ako sa vládna strana dokázala vyrovnať so škandálmi," dodal Marušiak.