Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

VIDEO: Prvákom v Spojenej škole uľahčí vstup do školy prípravný kurz

Žiakom, ktorí v septembri nastúpia do prvého ročníka strednej Spojenej školy na Slančíkovej ulici v Nitre uľahčí vstup do stredoškolského štúdia vstupný kurz. Viac ako 60 študentov sa tak v posledný augustový týždeň mohlo zoznámiť so školou, novými pedagógmi a zopakovať si učivo, ktoré budú pri nástupe do prvého ročníka potrebovať. Nitra, 29. augusta 2016. FOTO TASR - Henrich Mišovič Foto: TASR Henrich Mišovič

Viac ako 60 študentov sa tak v posledný augustový týždeň mohlo zoznámiť so školou, novými pedagógmi a zopakovať si učivo, ktoré budú pri nástupe do prvého ročníka potrebovať.

Nitra 29. augusta (TASR) – Žiakom, ktorí v septembri nastúpia do prvého ročníka strednej Spojenej školy na Slančíkovej ulici v Nitre, uľahčí vstup do stredoškolského štúdia vstupný kurz. Viac ako 60 študentov sa tak v posledný augustový týždeň mohlo zoznámiť so školou, novými pedagógmi a zopakovať si učivo, ktoré budú pri nástupe do prvého ročníka potrebovať.





"Naša škola už každoročne, myslím že po 11. raz, organizuje takýto prípravný kurz. Pozývame naň novoprijatých žiakov. Sme dosť veľká škola a mnohí prídu z malých škôl, kde povedzme je v deviatom ročníku deväť žiakov v triede. Sem potom prídu do plnej triedy a do tohto nášho školského komplexu. Robíme to z dôvodu, aby sme ich trošku pripravili na začiatok školského roku, aby školu lepšie spoznali a potom tu neblúdili," hovorí riaditeľ školy Jaroslav Maček.

Žiaci majú celý kurz prakticky zadarmo, platia si iba za stravu. Tí, ktorí musia cestovať z väčšej vzdialenosti, môžu bezplatne využiť aj školský internát. Škola sa takýmto spôsobom snaží svojich nových študentov motivovať, aby ponuku na prípravný týždeň využili. "Máme záujem o to, aby kurz absolvovali. Zopakujú si na ňom niektoré veci, doučia sa niečo napríklad zo slovenského jazyka, matematiky, z cudzieho jazyka, možno niečo z biológie. Doučia sa skrátka to, čo potrebujú vedieť, aby úspešne začali školský rok. My už v septembri veľa času nemáme, pretože sme veľká škola. Všetko musí bežať vo svojich koľajach, takže využívame kurz na to, aby sme žiakov na školský rok pripravili čo najlepšie," konštatuje Maček.

Súčasťou Spojenej školy na Slančíkovej ulici v Nitre je Stredná priemyselná potravinárska škola, Hotelová akadémia a Športové gymnázium. Celkovo ju navštevuje takmer 1200 študentov, čím sa radí medzi najväčšie stredné školy v Nitrianskom kraji. Podľa Mačeka by malo 5. septembra do prvých ročníkov týchto škôl nastúpiť okolo 200 prvákov. "Koľko ich reálne bude, zatiaľ nevieme. Viacerí úspešní uchádzači sa môžu rozhodnúť pre inú školu, takže presný počet žiakov prvých ročníkov zistíme až po 15. septembri," dodáva.