Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Falošného policajta z R1 vypočuli

Tento muž sa 18. mája 2017 vydával za policajta a na rýchlostnej ceste za výjazdom Nitra - západ v smere na Banskú Bystricu vyberal pokuty. Foto: facebook/Polícia Slovenskej republiky

Muž vydávajúci sa za policajta vo štvrtok 18. mája za výjazdom Nitra – západ v smere na Banskú Bystricu svetelnou signalizáciou umiestnenou za predným sklom vozidla VW Passat zastavil iné vozidlo.

Nitra 19. mája (TASR) - Nitrianska polícia už pozná totožnosť muža, ktorý sa vydával za policajta a chcel vybrať pokutu od vodiča na rýchlostnej ceste R1 pri Nitre. „Muž bol dnes vypočutý políciou. Z výsluchu a zistených dôkazov je zrejmé, že sa dopustil priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. V prípade naďalej pokračuje jeho objasňovanie,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

Muž vydávajúci sa za policajta vo štvrtok 18. mája približne o deviatej hodine za výjazdom Nitra – západ v smere na Banskú Bystricu svetelnou signalizáciou umiestnenou za predným sklom vozidla VW Passat zastavil iné vozidlo. Tvrdil, že mu kolegovia signalizovali prekročenie rýchlosti. Odmietol sa legitimovať a žiadal zaplatenie pokuty. "Osádka vozidla sa zachovala duchaprítomne a okrem toho, že okamžite kontaktovala políciu, vozidlo spolu s podozrivou osobou si odfotila," skonštatovala Čuháková.

Muž mal na hlave čiernu šiltovku bez nápisu Polícia. Oblečené mal tričko pripomínajúce reflexnú vestu oblečenú na čiernom policajnom tričku. "Aj tie však majú na rukávoch policajný znak a každý policajt je označený identifikačným číslom a menovkou," povedala Čuháková. Polícia upozorňuje vodičov, že v prípade podobnej skúsenosti si môžu pravosť policajnej hliadky overiť na telefónnom čísle 158.