Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

NIVAM chce kampaňou zviditeľniť organizácie pracujúce s mládežou

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Cieľom kampane je poukázať na výhody práce s mládežou prostredníctvom neformálneho vzdelávania pre jednotlivých mladých ľudí a pre spoločnosť ako celok.

Bratislava 4. októbra (TASR) - Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVAM) spustil kampaň zameranú na zviditeľnenie organizácií pracujúcich s mládežou. Ide o jednu z aktivít v rámci projektu Európsky rok mládeže. Informuje o tom NIVAM na svojom webe.

"Práca s mládežou sa prispôsobuje individuálnym potrebám a požiadavkám mladých ľudí a priamo sa venuje výzvam, ktorým mladí ľudia čelia v dnešnej spoločnosti. Podstatným prvkom práce s mládežou je vytvorenie bezpečného, dostupného, otvoreného a autonómneho prostredia pre mládež, ako aj prostredia zážitkového a vzdelávacieho," uviedol NIVAM. Súčasťou kampane je šesť videí, ktoré znázorňujú účasť mládeže na aktivitách a programoch mládežníckych organizácií na Slovensku.

Cieľom kampane je poukázať na výhody práce s mládežou prostredníctvom neformálneho vzdelávania pre jednotlivých mladých ľudí a pre spoločnosť ako celok. Počas šiestich týždňov budú predstavené organizácie, ktoré realizujú prácu s mládežou v rôznych prostrediach. Videá budú dostupné na Facebook profile NIVAM a na Youtube kanáli.

Súčasťou kampane bude aj zoznam príkladov dobrej praxe v oblasti práce s mládežou na Slovensku a tematické články z prostredia práce s mládežou.

Projekt Európsky rok mládeže je spolufinancovaný Európskou úniou.