Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Nominácie na Úradnícky čin roka 2022 možno posielať do 13. apríla

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Podujatie organizuje Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť v spolupráci s Klubom úradníkov dobrej vôle.

Bratislava 16. februára (TASR) - Ocenenie Úradnícky čin roka vstupuje do štvrtého ročníka. Inovatívne projekty a iniciatívy úradníkov a úradníckych tímov možno nominovať do 13. apríla. TASR o tom informovala riaditeľka Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť Veronika Jursová Prachárová.

"Cieľom úradníckeho činu roka je oceňovať výnimočné úradnícke iniciatívy, ktoré môžu byť inšpiráciou pre ostatných vo verejnom sektore a príkladom, ako sa veci dajú zlepšiť," uviedla Barbora Belovická z organizačného tímu Klubu úradníkov dobre vôle.

Nominovať možno iniciatívy v piatich základných kategóriách. "Ide o kategórie analýzy, čiže analytické a strategické výstupy, potom služby, v zmysle práce s klientmi, komunikácia s verejnosťou, digitalizácia a kontrola – audity verejnej správy," priblížila Jursová Prachárová.

Podujatie organizuje Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť v spolupráci s Klubom úradníkov dobrej vôle. Záštitu nad ním prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová, Úrad vlády SR a Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku.