Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

ÚSPECH TASR: Fotoreportér M. Svítok zabojuje aj v Czech Press Photo

Na snímke fotograf Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) a vedúci obrazovej redakcie TASR Michal Svítok pózuje s diplomom po zisku 1. miesta v kategórii šport za samostatnú fotografiu s názvom Rozhodca. Zachytil na nej hokejového rozhodcu kontrolujúceho situáciu v netradičnej polohe - na bránke Jána Laca v zápase B-skupiny USA - Slovensko na zimných olympijských hrách v juhokórejskom Pjongčangu. Foto: TASR Jakub Kotian

S rovnakou fotografiou získal tento rok prvenstvo za samostatnú fotografiu v kategórii Šport na Slovak Press Photo.

Bratislava/Praha 17. októbra (TASR) – Jedným z nominovaných v aktuálnom 24. ročníku súťaže Czech Press Photo je aj fotoreportér a vedúci obrazovej redakcie Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) Michal Svítok. Deväťčlenná porota nominovala jeho fotografiu Rozhodca v kategórii Šport. Zachytil na nej hokejového rozhodcu kontrolujúceho situáciu v netradičnej polohe - na bránke Jána Laca v zápase B-skupiny USA - Slovensko na zimných olympijských hrách v juhokórejskom Pjongčangu.

"Teší ma, že fotografia zaujala aj medzinárodnú porotu so zvučnými fotografickými menami v Čechách. Súťaž Czech Press Photo je známa silnou konkurenciou a vysokou obrazovou úrovňou," uviedol pre TASR Svítok. Fotografia podľa neho vznikla aj vďaka tomu, že na olympiáde v Pjongčangu boli za TASR dvaja fotoreportéri, ktorí tak mali čas a priestor na pokrývanie jednotlivých súťaží. Aj preto podľa neho mohli vzniknúť kvalitné fotografie. "Vážim si túto nomináciu a vnímam ju ako ocenenie nielen mňa, ale aj obrazovej redakcie ako takej," doplnil Svítok. S rovnakou fotografiou získal tento rok prvenstvo za samostatnú fotografiu v kategórii Šport na Slovak Press Photo.

Na snímke rozhodca kontroluje situáciu na bránke Jána Laca (Slovensko) v zápase B-skupiny USA - Slovensko na zimných olympijských hrách v Pjongčangu, 16. februára 2018 v Kangnungu.
Foto: TASR - Michal Svítok

Aktuálny ročník Czech Press Photo 2018 pozná svojich finalistov. Porota hodnotila prácu viac ako 400 fotografov, do kategórie video sa prihlásilo okolo 30 autorov s takmer 60 videami. Súťažilo sa v ôsmich fotografických kategóriách a v troch video kategóriách. Porota v každej z nich hodnotila oddelene série a samostatné snímky. Víťazi jednotlivých kategórií budú spolu s ocenením Fotografia roku vyhlásení 20. novembra v Brožíkovej sieni Staromestskej radnice v Prahe.