Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Primár na onkológii Tomáš Š. sa priznal, že bral úplatok

Park pred Národným onkologickým ústavom. Foto: NOÚ

Primár v Národnom onkologickom ústave v Bratislave Tomáš Š. sa pri výsluchu priznal k prijímaniu úplatku.

Bratislava 29. septembra (TASR) - Primár v Národnom onkologickom ústave (NOÚ) v Bratislave Tomáš Š. sa pri výsluchu priznal k prijímaniu úplatku. TASR o tom informovala hovorkyňa NOÚ Viktória Vasilenková, informácie má ústav od obhajcu primára.

Tomáš Š. je teraz obvinený zo spáchania trestného činu prijímania úplatku. Prokurátor ho bude vyšetrovať na slobode.

Primár sa k dnešnému dňu vzdal vedúcej funkcie na oddelení klinickej onkológie a funkcie námestníka riaditeľa pre stratégiu, rozvoj, výskum a vzdelávanie. "Až do právoplatného rozhodnutia príslušných orgánov, teda až do právoplatného skončenia veci, nebude vykonávať lekársku prax v NOÚ," potvrdila Vasilenková. Ústav je podľa nej pripravený poskytnúť súčinnosť s orgánmi činnými v trestnom konaní v medziach zákona.

Pacienti či zamestnanci NOÚ môžu podľa Vasilenkovej posielať akýkoľvek podnet s podozrením na korupčné správanie na adresy: info@nou.sk, podnety@nou.sk a korupcia@nou.sk. "V NOÚ bola zriadená i pozícia nemocničného ombudsmana, ktorý má tiež riešiť podnety od pacientov," dodala hovorkyňa. Ústav zriadil tiež Komisiu na preverovanie podnetov sťažností a oznámení o korupčnom správaní.

Tomáša Š. mali zadržať policajti v utorok (27. 9.) priamo v priestoroch ústavu, potvrdil pre Trend riaditeľ NOÚ Jozef Dolinský.