Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Nová Generácia bude do volieb podporovať politikov,ktorí prinesú zmenu

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Celoslovenské združenie Nová Generácia na svojom dnešnom kongrese v Trnave rokovalo o podpore politických strán do parlamentných volieb 2016.

Trnava/Bratislava 18. apríla (TASR) - Celoslovenské združenie Nová Generácia na svojom dnešnom kongrese v Trnave rokovalo o podpore politických strán do parlamentných volieb 2016. Účastníci sa zhodli na jednoznačnom odmietnutí súčasnej vládnej strany Smer-SD.

Ako TASR informoval predseda Novej Generácie Tomáš Smutný, rozhodli sa podporovať jednotlivcov, a nie konkrétne politické strany. V stredopravých politických zoskupeniach totiž nevidia žiadneho výrazného lídra s jasnou víziou pre Slovensko. Do budúcoročných volieb chcú preto podporovať takých ľudí, ako je Lucia Žitňanská, Martin Fedor, Miloš Moravčík a ďalší mladí politici, ktorí môžu podľa nich priniesť Slovensku zmenu.

"Zhodli sme sa, že na Slovensku potrebujeme vybudovať novú spoločensko-politickú kultúru a väčší záujem mladých o veci verejné. Preto ďalšie projekty budeme zameriavať na zvýšenie povedomia mladých o veci verejné,"
priblížil Smutný.

Na kongrese si viac ako 50 delegátov zároveň volilo nové predsedníctvo. Miesto predsedu obhájil Smutný, podpredsedami sú Lenka Kožárová, Peter Kaščák, Dušan Tuček, Adam Šipoš a generálny sekretár Martin Jesenko.

Toto celoslovenské združenie aktívnych mladých ľudí sa vyjadruje k aktuálnym politickým a spoločenským otázkam. Sú autormi viacerých iniciatív ako Petícia proti vlakom zadarmo, STOP provokácii Putinovho motorkárskeho gangu či boj proti korupcii.