Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Nová internetová stránka podporí spoluprácu SR a Izraela vo vede

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Slovensko-izraelská vedecká a inovačná spoločnosť SKILL bola založená v marci 2017 počas návštevy slovenského prezidenta Andreja Kisku v Izraeli.

Bratislava 1. decembra (TASR) - Slovenské veľvyslanectvo v Tel Avive spustilo v piatok internetovú stránku Slovensko-izraelskej vedeckej a inovačnej spoločnosti SKILL. Ambíciou iniciatívy je dať ďalší impulz na spoluprácu medzi vedeckou a akademickou komunitou na Slovensku a v Izraeli. TASR o tom informoval riaditeľ Tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Igor Skoček.

"Stránka predstavuje odbornej i širšej verejnosti novozaloženú spoločnosť SKILL, jej zakladajúcich členov, realizované i pripravované aktivity. Bude tiež prinášať novinky o grantových schémach či spoločných projektoch v oblasti výskumu, vývoja a inovácií. Garanciou úspešnosti iniciatívy je nadšenie všetkých zainteresovaných inštitúcií,"
uviedol Skoček s tým, že popri slovenskom veľvyslanectve v Tel Avive stojí za projektom aj najväčšia izraelská univerzita – Tel Aviv University, Izraelsko-slovenská obchodná komora i Slovenská akadémia vied.

Slovensko-izraelská vedecká a inovačná spoločnosť SKILL bola založená v marci 2017 počas návštevy slovenského prezidenta Andreja Kisku v Izraeli. "Jej hlavným cieľom je vytvárať a kultivovať vzťahy medzi slovenskou a izraelskou akademickou a vedeckou komunitou, podporovať stáže a pobyty slovenských vedcov a akademikov na izraelských univerzitách, vytváranie spoločných vedeckých tímov, ako aj ich spoluprácu na konkrétnych výskumných projektoch," priblížil Skoček.

Iniciatívu Veľvyslanectva SR v Tel Avive podľa jeho informácií podporil prezident Telavivskej univerzity prof. Joseph Klafter, ktorý sa stal aj čestným prezidentom spoločnosti. Zakladajúcimi členmi SKILL sú vedci, odborníci a akademici, ktorí majú pôvod, respektíve profesionálne väzby so Slovenskom. Partnerom spoločnosti na slovenskej strane je Slovenská akadémia vied.