Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

NOVA odporúča členom a sympatizantom zúčastniť sa na referende

Daniel Lipšic Foto: TASR/Štefan Puškáš

Zároveň vyzýva odporcov referenda, aby dva týždne do konania plebiscitu využili na kultivovanú diskusiu, v ktorej by viac zaznievali vecné argumenty a menej osobné útoky a urážky.

Bratislava 24. januára (TASR) - Hnutie NOVA odporúča svojim členom a sympatizantom ísť 7. februára hlasovať v referende za rodinu. Zároveň vyzýva podporovateľov a odporcov referenda, aby ostatné dva týždne využili na kultivovanú diskusiu, kde by viac zaznievali vecné argumenty a menej osobné útoky a urážky. Zhodli sa na tom dnes delegáti snemu v Trnave.

"NOVA od svojho vzniku presadzuje používanie referenda ako významného nástroja priamej demokracie, ktorým sa občania priamo podieľajú na výkone moci. Z tohto dôvodu odporúča svojim členom a sympatizantom, aby sa zúčastnili na nastávajúcom referende o rodine," píše sa vo schválenom uznesení.

Delegáti na sneme zároveň zvolili novú podpredsedníčku hnutia, ktorou sa stala prešovská krajská šéfka Viera Leščáková. Pridá sa tak k podpredsedom Gáborovi Grendelovi, Marcelovi Klimekovi a Jane Žitňanskej. Leščáková bude mať vo vedení na starosti regionálnu politiku a oblasť školstva.

Snem sa zaoberal aj otázkou budúcoročných parlamentných volieb. Rozhodol, že NOVA "bude hľadať cestu k spolupráci všetkých odvážnych a statočných verejne aktívnych ľudí, s ktorými zdieľame potrebu zmeny fungovania našej krajiny pre čo najväčšie využitie tohto ľudského a odborného potenciálu".

Podľa hnutia Slovensko potrebuje zmenu, a to takú, ktorá vráti skutočnú moc rozhodovať o dôležitých verejných otázkach do rúk voličov. Vyzýva preto každého, aby podľa svojich možností prispel svojim úsilím k takejto zmene.