Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

Nové pravidlá pre obce na boj s hazardom neprešli

Ilustračná snímka Foto: TASR/ Štefan Puškáš

Obce tiež mali dostať kompetenciu zakázať prevádzkovanie hazardných hier v jednotlivých častiach obce. V súčasnosti to môže urobiť buď na celom území obce, alebo nikde.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Obce nové pravidlá na boj s hazardom neodstanú. Poslanci Národnej rady SR dnes nepodporili návrh novely zákona o hazardných hrách od OĽaNO-NOVA, podľa ktorého mohli obce napr. zakázať iba niektoré hazardné hry. V súčasnosti môžu zakázať buď všetky, alebo žiadnu.

Tiež mali dostať kompetenciu zakázať prevádzkovanie hazardných hier v jednotlivých častiach obce. V súčasnosti to môže urobiť buď na celom území obce, alebo nikde. Poslanci OĽaNO-NOVA tiež chceli umožniť obciam, aby mohli všeobecne záväzným nariadením zakázať prevádzkovanie hazardných hier aj bez toho, aby 30 percent dospelých obyvateľov obce podpísalo petíciu, ktorou sa sťažujú, že sa v obci narúša verejný poriadok v súvislosti s hraním hazardných hier.

V pléne neprešla ani ďalšia novela zákona o hazardných hrách od Obyčajných, ktorou sa mala zrušiť podmienka petície na prijatie všeobecne záväzného nariadenia obce zakazujúceho prevádzkovanie hazardných hier.