Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

V. NOVOTNÝ: SDKÚ-DS nehrá falošnými kartami

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Premiér v nedeľu (7.4.) v RTVS povedal, že zo strany Freša mu bolo navrhované zmariť voľbu a zvoliť kandidáta SDKÚ-DS.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Strana SDKÚ-DS nehrá falošnými kartami, opozičné dohody vždy dodržala a jej poslanci vždy hlasovali za spoločného kandidáta opozície na šéfa Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ). Vyhlásil to dnes podpredseda SDKÚ-DS Viliam Novotný s tým, že strana opakovane navrhuje v tejto veci verejnú voľbu a bude tak po dohode opozície na spoločnom kandidátovi postupovať opäť.

Nedeľňajší (7.4.) výrok predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD), podľa ktorého sa s ním líder SDKÚ-DS Pavol Frešo tri- alebo štyrikrát stretol a žiadal ho, aby socialisti v parlamente zablokovali voľbu opozičného kandidáta na post predsedu NKÚ nominovaného SaS, Novotný odmietol. "Samozrejme, že predsedovi SDKÚ-DS verím. On aj v minulosti informoval o tom, že existovali také ponuky zo strany Smeru-SD rokovať o predsedovi NKÚ, ale tieto ponuky sme odmietli, lebo sme mali spoločného kandidáta," uistil.

Novotný zároveň odmietol aj vyjadrenia predsedu poslaneckého klubu SaS Juraja Miškova, že SDKÚ-DS chcela za šéfa NKÚ poslaneckého asistenta Novotného Jána Rusnáka. "Pred asi pol rokom sme sa na jednej spoločenskej akcii stretli s pánom Miškovom, bol tam aj môj asistent a rozprávali sme žartom, že aj pán Rusnák má ambíciu byť šéfom NKÚ. Bolo to myslené žartom, čo zjavne pánovi Miškovovi nedochádza. Žiadne rokovania medzi pánom Rusnákom a SDKÚ-DS a pánom Miškovom a SaS o jeho kandidatúre neprebiehali ani neprebiehajú. Hlavne ma prekvapuje, že to povedal 24 hodín po tom, ako pán Fico obvinil pána Freša, tak neviem, o čo mu ide," uzavrel Novotný.

Premiér v nedeľu (7.4.) v RTVS povedal, že zo strany Freša mu bolo navrhované zmariť voľbu a zvoliť kandidáta SDKÚ-DS. Frešo reagoval, že stretnutia sa konali z iniciatívy Roberta Fica a on jeho návrhy odmietol. "Tri- alebo štyrikrát ste vy mňa volali na súkromný rozhovor, ako to budeme riešiť. Tri- alebo štyrikrát som to odmietol. Taká je realita," vyhlásil Frešo. Zároveň obvinil premiéra, že sa ho pokúša zastrašovať. "Toto, čo robíte, je veľmi neseriózne," dodal.