Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

Novou predsedníčkou rady vlády pre protidrogovú politiku je Dolinková

Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) prichádza na 6. rokovanie vlády SR v Bratislave 29. novembra 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Rada je koordinačným, poradným orgánom vlády SR vo veciach protidrogovej politiky vlády vo verejnom záujme.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Novou predsedníčkou Rady vlády SR pre protidrogovú politiku sa stane ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD). Podpredsedami sa stanú minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) a minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD). Ich vymenovanie vláda schválila na stredajšom rokovaní.

Kabinet zároveň odobril vymenovanie piatich členov rady. Stanú sa nimi minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD), minister financií Ladislav Kamenický, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár (obaja Smer-SD), minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš a ministerka hospodárstva Denisa Saková (obaja Hlas-SD). Dekrét vymenovaným odovzdá premiér SR Robert Fico (Smer-SD).

Rada je koordinačným, poradným orgánom vlády SR vo veciach protidrogovej politiky vlády vo verejnom záujme. Zložená je z členov vlády, splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti a generálneho prokurátora.