Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Nový minister školstva P. Plavčan sa dnes ujal úradu

Predseda vlády SR Robert Fico (v popredí vpravo) oficiálne uviedol ministra školstva Petra Plavčana (vľavo) do úradu na na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ SR) 29. marca 2016 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Na post ministra školstva ho nominovala strana SNS.

Bratislava 29. marca (TASR) – Pokoj a stabilita v rezorte školstva a urobiť čo najviac pre systém vzdelávania v SR. To sú najväčšie výzvy, s ktorými prichádza nový minister školstva Peter Plavčan (nominant SNS) do vedenia rezortu školstva. Do úradu ho dnes uviedol premiér Robert Fico (Smer-SD). Plavčan na poste ministra školstva vystriedal Juraja Draxlera (nominant Smeru-SD), ktorý rezort viedol od novembra 2014.

"Momentálne základnou úlohou je rozpracovanie programového vyhlásenia vlády, od ktorého sa potom budú odvíjať aj ďalšie úlohy," uviedol dnes Plavčan na margo svojich plánov v rezorte. Podľa jeho slov chce pozvať k rokovaniam o programovom vyhlásení vlády aj školských odborárov. Tí už minulý týždeň avizovali, že s predstaviteľmi novej vlády chcú diskutovať o požiadavkách z deklarácie, ktorú prijali ešte vo februári. Dokument obsahuje najdôležitejšie požiadavky v oblasti vysokého a regionálneho školstva a má slúžiť ako návrh pri tvorbe programového vyhlásenia novej vlády v oblasti školstva.



Plavčan taktiež nekonkretizoval, aké veci chce presadiť do programového vyhlásenia novej vlády. "Musíme rokovať aj s odbormi, musíme rokovať aj s ostatnými záujmovými skupinami v rozorte školstva. Takisto aj s ostatnými partnermi, ako napríklad ZMOS," vysvetlil.



Plavčana nominovala na post ministra školstva strana SNS. Prezident SR Andrej Kiska ho spolu s ďalšími ministrami vymenoval ešte 23. marca. Plavčan doteraz pôsobil na ministerstve ako generálny riaditeľ sekcie vysokých škôl, vedy a výskumu.