Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Novým predsedom Asociácie na ochranu novinárskej etiky je Marian Zima

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

AONE sa už 15 rokov snaží podporovať a chrániť práva verejnosti na pravdivé, otvorené a odborne fundované informácie presadzovaním zásad etiky v novinárskej práci i na verejnosti.

Bratislava 29. marca (TASR) - Novým predsedom Zboru zástupcov Asociácie na ochranu novinárskej etiky (AONE) je Marian Zima. Členovia zboru ho spomedzi seba zvolili na zasadnutí minulý týždeň. Informovala o tom tajomníčka AONE Oľga Janíková.

Riaditeľ vydavateľstva Šport Press a dlhoročný člen predstavenstva Asociácie vydavateľov tlače nahradil Michala Beňadika, ktorému uplynulo funkčné obdobie. Beňadik je predseda Asociácie vydavateľov regionálnej tlače.

AONE sa už 15 rokov snaží podporovať a chrániť práva verejnosti na pravdivé, otvorené a odborne fundované informácie presadzovaním zásad etiky v novinárskej práci i na verejnosti, priblížila Janíková. Koná tak prostredníctvom Tlačovej rady Slovenskej republiky, ktorá by po dlhšom čase mala byť skompletizovaná na zasadnutí v apríli.

„Potreba etickej samoregulácie médií je v súčasnosti z rôznych dôvodov ešte významnejšia ako v minulosti. Etické správanie médií má zásadný dosah na verejnú mienku a nastavuje aj úroveň vzťahov s politikmi či štátnymi inštitúciami," uviedol po svojom zvolení Zima.

Podpredsedníčkou Zboru zástupcov AONE sa stala 1. podpredsedníčka Slovenského syndikátu novinárov Klára Grosmannová.