Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

Nový súd s Mikulášom V. sa pre jeho chorobu koná vo väznici

Mikuláš V. Foto: TASR/Dušan Hein

Obžalovaný je obvinený z trestných činov skrátenia a neodvedenia dane a poistného.

Banská Bystrica 10. januára (TASR) - Nové pojednávanie so zemplínskym podnikateľom Mikulášom V. sa dnes začalo na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici. Proces sa koná vzhľadom na zdravotný stav obžalovaného v tamojšom Ústave na výkon väzby.

Nový proces sa mal začať už vlani 2. decembra, podnikateľa však kvôli náhlym zdravotným problémom museli hospitalizovať v trenčianskej väzenskej nemocnici. Podľa zverejnených informácií má obžalovaný cukrovku a musí si pravidelne pichať injekcie.

Nové pojednávanie sa bude zaoberať doplnením dokazovania a prezentáciou listinných dôkazov a to na základe rozhodnutie Najvyššieho súdu (NS) SR, ktorý vlani v apríli zrušil pôvodný rozsudok ŠTS, odsudzujúci Mikuláša V. na jedenásť rokov odňatia slobody. Termíny nového pojednávania sudca stanovil do 24. januára.

Obžalovaný je obvinený z trestných činov skrátenia a neodvedenia dane a poistného. Podľa obžaloby mal vykazovať fiktívne obchody najmä medzi svojimi firmami a nezákonnými nadmernými odpočtami DPH mal spôsobiť štátu škodu za desiatky miliónov eur.