Slovensko

Novým šéfkuchárom Grand Hotela River Park je Jaroslav Žídek

OTS, 14. februára 2017 9:50

Bratislavský Grand Hotel River Park má nového šéfkuchára

Jaroslav Žídek, šéfkuchár Grand Hotel River Park Foto: Grand Hotela River Park
Bratislava 14. februára (OTS) - Bratislavský Grand Hotel River Park má nového šéfkuchára. Je ním od februára Jaroslav Žídek. Gastronómiu v hoteli plánuje viesť v priateľskej a rodinnej atmosfére a dôraz bude klásť na lokálne suroviny. Hostia v jeho novom menu nájdu niečo „staré aj nové, ale hlavne všetko dobré.“

„Som veľmi rád, že si pán Žídek vybral z viacerých ponúk práve tú našu a rozhodol sa obohatiť hotel svojimi dlhoročnými skúsenosťami. Pre náš gastro tím je to veľká česť a príležitosť naučiť sa od neho nové postupy a zručnosti,“ hovorí o spolupráci Branislav Kačkovič, riaditeľ Grand Hotela River Park. Zároveň dodáva, že „hotel patrí medzi tie najluxusnejšie v Bratislave, ako aj na Slovensku, takže sme radi, že s nami bude spolupracovať top šéfkuchár.“

Jaroslav Žídek vystriedal na poste šéfkuchára Igora Čehyho, ktorý viedol hotelovú reštauráciu RIVERBANK ako aj celkovú gastronómiu v hoteli od mája 2015. Jaroslav Žídek bude rovnako zodpovedný nielen za chod reštaurácie, ale aj za zostavovanie banketového menu a jedál na konferencie, súkromné party či svadby. Nové fungovanie gastronómie v hoteli a reštaurácie RIVERBANK bude podľa neho postavené na sezónnych surovinách. „Menu bude vždy obsahovať sezónne ingrediencie, ktoré odoberám od spoľahlivých lokálnych dodávateľov. Tak viem, že všetko bude vždy výbornej kvality,“ hovorí o svojich plánoch Jaroslav Žídek. Potraviny bude kupovať zo slovenských fariem, ale aj z blízkych európskych krajín.

Menu bude tvoriť podľa vlastného hesla: „Čo chutí mne, to môžem ponúknuť aj mojim hosťom a naopak, čo mi nechutí, to nenavarím ani im.“ Jaroslav Žídek má za cieľ rozvíjať schopnosti ľudí v svojom tíme v reštaurácii a ako hovorí, rád by tu vytvoril zázemie, kde osobne bude poznať svojich hostí. „Som rád, keď z kuchyne zájdem za ľuďmi a pozdravím ich v reštaurácii počas obeda či večere,“ dodáva.

Jaroslav Žídek pôvodom z Čiech, pôsobí na Slovensku už 14 rokov. Do konca novembra 2016 viedol reštauráciu hotela Albrecht v Bratislave, ktorú si prenajal v roku 2012. Splnil si tak sen mať svoju vlastnú reštauráciu s rodinnou atmosférou. Za ten čas do nej priniesol množstvo fanúšikov a stálych hostí. Tu zúročil svoje skúsenosti, ktoré získal pôsobením v Čechách, v Španielsku, v Škandinávii ako aj v bratislavských reštauráciách Camouflage a Flowers. Tie vďaka jeho kuchárskemu umeniu získali niekoľko ocenení od slovenských (TREND TOP reštaurácie a hotely, Gurmán AWARD) a rovnako aj zahraničných hodnotiteľov (Feinschemcker, Gault Millau, Falstaff).

Jaroslav Žídek vytvoril na Slovensku niekoľko projektov (Škola varenia – jedny z prvých kurzov varenia pre amatérov), Worlds Chef (pozývanie zahraničných kuchárov na Slovensko). Účinkoval v slovenských kuchárskych reláciách a je autorom niekoľkých kuchárskych kníh (Šéfkuchár v paláci, Nebíčko v papuľke 1 a 2).
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 9:23

Predstavitelia cirkví a náboženských spoločností sa zišli na pôde ECAV
Pri príležitosti 500. výročia reformácie generálny biskup na Slovensku Miloš Klátik poďakoval najvyšším predstaviteľom cirkví a náboženských spoločností za dobrú spoluprácu v rámci ekumény.

sk
dnes 9:05

Europoslanec B. Škripek: Juncker sa neustále vyhráža Britom
Škripek tiež pripomenul pokojné rozdelenia Československa na dva samostatné a suverénne štáty, ktoré vďaka nemu dnes majú najlepšie vzťahy v histórií.

sk
dnes 8:45

V súvislosti so zariadením Adelais Clinique vzniesla polícia obvinenie
Bratislavský samosprávny kraj minulý rok stopol Adelais Clinique činnosť, pretože nemala potrebné povolenie na vykonávanie plastických operácií, hoci ich robiť mala.

sk

Najčítanejšie Slovensko

Téma TASR



Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac