Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

V roku 2014 majú poslanci NR SR rokovať 92 dní

Foto: TASR

V jednom prípade bude parlament zasadať aj v nedeľu, a to 15. júna.

Bratislava 19. októbra (TASR) - Celkovo 92 rokovacích dní pléna rozdelených do siedmich riadnych schôdzí Národnej rady by mali absolvovať poslanci NR SR v roku 2014.

Takýto harmonogram predstavil na poslaneckom grémiu politickým stranám predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD).

Prvá schôdza v novom roku sa začne 28. januára, posledné rokovanie je naplánované so začiatkom na 25. novembra. Najviac dní, po 12, by mali poslanci odpracovať v snemovni v marci, septembri a októbri. O niečo menej, 11 dní, je naplánovaných na december. Naopak, najmenej budú sedieť v laviciach v januári, apríli a novembri, a to po štyri dni. V auguste by nemali prísť do práce vôbec.

Zaujímavosťou je, že v jednom prípade bude parlament zasadať aj v nedeľu, a to 15. júna. Na tento deň je totiž naplánovaná slávnostná schôdza venovaná inaugurácii nového prezidenta SR.

Harmonogram schôdzí neobsahuje možné mimoriadne rokovania pléna, ktoré môže iniciovať opozícia, ale aj vládny Smer-SD. Okrem práce v rokovacej sále sa poslanci zúčastňujú aj na zasadnutiach výborov, do ktorých sú zaradení všetci členovia snemovne okrem predsedu parlamentu.