Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

P. Pellegrinimu prekáža bulvarizácia politiky

Na snímke predseda NR SR Peter Pellegrini počas vyhlásenia parlamentných volieb na 5. marca 2016, v Bratislave 12. novembra 2015. Foto: TASR/Martin Baumann

Najmä fyzické útoky do snemovne podľa neho nepatria. Za útokmi vidí šéf parlamentu nedostatok argumentov a odbornosti.

Bratislava 28. decembra (TASR) - V Národnej rade SR sa objavil nový fenomén – bulvarizácia politiky. V koncoročnom rozhovore to TASR povedal predseda parlamentu Peter Pellegrini, ktorý s bulvarizáciou nie je spokojný.

Najmä fyzické útoky do snemovne podľa neho nepatria. "K politike tie výrazy niekedy patria. Ale keď už sme dospeli k tomu, že sa v parlamente poslanec vrhne na druhého poslanca, tak neviem, či nám v tomto majú byť príkladom krajiny z Ázie alebo Ukrajina, kde si občas strihnú po papuli, ak to tak môžem povedať. Myslím si, že sme civilizovaná krajina a v našom parlamente by sa takéto veci nemali diať," uviedol Pellegrini.

Za útokmi vidí šéf parlamentu nedostatok argumentov a odbornosti. "A máme tu nový fenomén, ktorý som nazval bulvarizácia politiky - poslanci povedia v snahe zaujať médiá čo najväčšiu blbosť, alebo používajú čo najexpresívnejšie výrazy a ešte sa pri tom aj divne oblečú. A to podľa mňa už do politiky nepatrí. Ak chcete riadiť krajinu, musíte diskutovať vecne, odborne a snažiť sa presvedčiť voličov, že máte na niečo rozumný pohľad a viete ponúknuť lepšie riešenia," zdôraznil Pellegrini.

Želal by si, aby sa parlamentu vrátil punc toho, že je to najvyšší zákonodarný orgán, aký mal v minulosti. "Diskutovalo sa tu odborne, poslanci si naštudovali problematiku, malo to šmrnc a z diskusie vznikli dobré nápady. Želal by som našej krajine aj parlamentu, aby sem prišli ľudia, ktorým sa chce pracovať pre našu krajinu a ktorí vrátia parlamentu punc toho, že je to najvyšší zákonodarný orgán, a tak by mal aj vyzerať," vysvetlil.