Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

NR SR sa zapojí do Hodiny Zeme, osvetlenie Bratislavského hradu zhasne

Ilustračné foto Foto: Tablet.TV

Osvetlenie Bratislavského hradu dnes na hodinu vypnú. Národná rada (NR) SR sa symbolicky zapojí do projektu Hodina Zeme.

Bratislava 28. marca (TASR) - Osvetlenie Bratislavského hradu dnes na hodinu vypnú. Národná rada (NR) SR sa symbolicky zapojí do projektu Hodina Zeme, informoval odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR.

"Prostredie, v ktorom žijeme, si musíme chrániť, budú v ňom žiť aj ďalšie generácie," povedal predseda parlamentu Peter Pellegrini. NR SR sa pripojila k výzve ministra životného prostredia Petra Žigu.

Milióny ľudí na celom svete si dnes vypnutím svetla pripomenú dôležitosť ochrany klímy a životného prostredia. Organizátorom Hodiny Zeme (Earth Hour) je jedna z najväčších environmentálnych organizácií – Svetový fond na ochranu prírody (WWF – World Wildlife Fund).

Do akcie sa na celom svete zapájajú samosprávy, firmy, školy aj jednotlivci. V minulom roku sa pridalo 7000 miest v 162 krajinách, vrátane Slovenska. Slovenská republika sa do Hodiny Zeme zapojí šiestykrát.