Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Víťazom volieb do NRSR by bol Smer-SD, NOVA nezískala ani tri percentá

Na snímke predseda strany Smer-SD a premiér Robert Fico Foto: TASR/Michal Svítok

Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu agentúry MEDIAN.SK na vzorke 961 respondentov vo veku 18 až 79 rokov.

Bratislava 18. júna (TASR) - Ak by sa parlamentné voľby uskutočnili v máji, víťazom by sa stal Smer-SD s podporou 47,3 percenta respondentov pred KDH (9,5 percenta) a Obyčajnými ľuďmi a nezávislými osobnosťami (8,3 percenta). NOVA Daniela Lipšica by nezískala ani tri percentá.

Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu agentúry MEDIAN.SK na vzorke 961 respondentov vo veku 18 až 79 rokov.

"Terénny zber dát sa uskutočnil v termíne od 29. apríla 2013 do 26. mája 2013 náhodným kvótnym výberom," uviedol riaditeľ spoločnosti Jindřich Bardon.

Dodal, že zo spontánnych odpovedí respondentov na položenú otázku "Pokiaľ by ste sa ich (volieb) zúčastnili, akú stranu alebo hnutie by ste volili?", bol vyrátaný volebný model spoločnosti MEDIAN SK: 47,3 percenta respondentov by hlasovalo za stranu Smer - sociálna demokracia, na druhom mieste s 9,5 percentami by skončilo KDH, tretí sú Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti s 8,3 percentami. Na štvrtom mieste je Most-Híd (8,1 percenta). Nasleduje SDKÚ-DS so 7,3 percentami, SaS s 5,3 percentami. SNS by získala 4,3 percenta hlasov a SMK 3,6 percenta. Podpora žiadnej ďalšej strany ani hnutia by nepresiahla tri percentá.

Na voľbách by sa určite zúčastnilo 29,8 percenta a skôr zúčastnilo 24,9 percenta opýtaných, skôr nezúčastnilo 8,1 percenta a určite nezúčastnilo 31,6 percenta respondentov, 5,6 percenta odpovedalo, že sa ešte nerozhodlo, či by sa na voľbách zúčastnilo.