Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

VIDEO: Poslanci NRSR sa chystajú na film o únose prezidentovho syna

Screenshot z filmu Únos. Foto: www.youtube.com

Politický thriller je o podozrivých prepojeniach medzi zločinom, mafiou, tajnou políciou a mocou.

Bratislava 1. marca (TASR) - Film Únos, ktorý hovorí o únose prezidentovho syna Michala Kováča mladšieho, si plánujú pozrieť všetci poslanci Národnej rady (NR) SR, ktorých TASR oslovila. Tak súčasní, ako aj bývalí. Politický thriller je o podozrivých prepojeniach medzi zločinom, mafiou, tajnou políciou a mocou. Týka sa vraždy Róberta Remiáša, ktorá doteraz nie je vyriešená kvôli Mečiarovým amnestiám. Pokus o zrušenie týchto amnestií bude mať parlament na stole opäť na marcovej schôdzi.

"Určite si pôjdem tento film pozrieť. V období, keď sa to všetko dialo, som bol poslancom Národnej rady a aj sme protestovali proti Ivanovi Lexovi. Chcem si to ísť pozrieť," povedal predseda Mosta-Híd a podpredseda parlamentu Béla Bugár, ktorý podporuje zrušenie Mečiarových amnestií. O film majú záujem aj ďalší podpredsedovia parlamentu. "Hneď ako sa vrátim domov zo zahraničia si ho pôjdem určite pozrieť. Chcem vidieť každý slovenský film a tento zvlášť," povedal Andrej Hrnčiar (Most-Híd). "Určite mám záujem si to pozrieť," uviedol Martin Glváč (Smer-SD).

Na film sa chystá aj podpredsedníčka parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS), ktorá pôjde rovno na premiéru. "Kým nebudú zrušené Mečiarove amnestie, Slovensko sa nezbaví tieňov mečiarizmu. Ako poslanci NR SR sme to dlžní matke zavraždeného Remiáša, vdove po Michalovi Kováčovi, pamätníkom divokej a vulgárnej doby 90. rokov, ale aj voči všetkým slušným ľuďom v tejto krajine," zdôraznila Nicholsonová.

Filmová snímka zaujíma aj poslanca za SNS Dušana Tittela. "Rád si pôjdem tento film pozrieť. Veď je to aj živá téma v parlamente, s kolegami hovoríme o zrušení Mečiarových amnestií. Bol by som rád, keby sa prípad vyšetril," uviedol pre TASR Tittel. Ani predseda klubu SNS Tibor Bernaťák nevylučuje, že si pôjde Únos pozrieť.

Jednoznačne je rozhodnutý líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič aj šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár, ktorí sú za zrušenie amnestií. "Samozrejme, že si pôjdem tento film pozrieť. A to aj kvôli téme, aj preto, že s pani Remiášovou sme priatelia," uviedol Matovič. "Hneď ako sa vrátim zo zahraničia, pôjdem si to pozrieť," povedal Kollár, ktorý má na prípad vraždy Róberta Remiáša a Mečiarove amnestie jasný názor. "Vladimír Mečiar zneužil štátnu moc, a to je neospravedlniteľné," vyhlásil Kollár.

Na film sa chystajú aj kresťanskí demokrati. Práve oni dlhodobo prichádzali v parlamente s návrhom na zrušenie Mečiarových amnestií. "Jasné, že si to chcem ísť pozrieť, zaujíma ma to," povedal líder KDH Alojz Hlina, ktorého zaujíma, do akej miery je film faktografický. Zvedavý je aj exposlanec KDH Pavol Abrhan, ktorý patril k obhajcom zrušenia Mečiarových amnestií. "Pôjdem si tento film pozrieť a som veľmi zvedavý, ako to spracovali a ako to na mňa bude vplývať," poznamenal.