Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Alojz Hlina privezie alobalový kontajner pred dom Roberta Fica

Na snímke poslanec NR SR Daniel Lipšic (nezaradený) a poslanec NR SR Alojz Hlina (KDH) počas rokovania 60. schôdze Národnej rady SR (NR SR) 21. decembra 2015 v Bratislave. Foto: TASR – Štefan Puškáš

Oznámil to dnes v pléne parlamentu počas rozpravy k vetovanému aniteroristickému balíku zákonov.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina (KDH) je pripravený už v utorok (22.12.) na poludnie priviezť alobalový kontajner pred dom premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Oznámil to dnes v pléne parlamentu počas rozpravy k vetovanému aniteroristickému balíku zákonov. Hlina tak urobí na protest voči konaniu polície.

Podľa poslanca mal kontajner obalený v alobale, ktorý bol využitý ako forma protestu na Námestí SNP, odviesť objednaný živnostník. Sprevádzať ho však mali tri policajné autá v obave, aby ho nezaviezol pred Ficov dom, keďže sa Hlina už skôr zmienil, že ho tam teoreticky pošle. "Jasne som ale policajtom deň predtým povedal, že kontajner tam nepôjde. Napriek tomu mu policajti skontrolovali takmer aj zubné plomby. Okrem kontroly a fúkania mu bolo povedané, že majú príkaz obmedziť ho na slobode v prípade, že pôjde iným smerom a zíde z trasy. Pýtam sa, kto tú trasu určil? Veď on si môže jazdiť, kam chce," povedal Hlina, ktorý v tomto prípade vidí jasné zneužitie polície.

"Na Slovensku majú ľudia problém s kriminalitou na dennej báze, ľudia na východe Slovenska si ani nemôžu položiť nákup na zem, aby sa natiahli po kľúče, lebo o nákup prídu. To sa nerieši, ale alobalový kontajner sprevádzajú na miesto vykládky tri policajné autá," tvrdí Hlina, podľa ktorého bol dotknutý objednaný živnostník s nákladným autom vyplašený a bojí sa.

Poslanec Dušan Bublavý (Smer-SD) reagoval, že detaily tohto prípadu nepozná, tvrdí však, že Hlinovým základným politickým cieľom je zaujať pozornosť. Opozičnému poslancovi pripomenul, že keď pred dvoma týždňami organizoval míting, bolo na ňom aj vulgárne vystúpenie hudobnej skupiny. "Politická kultúra ale vyzerá inak," povedal Bublavý.