Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

A.HLINA:Nechápem, ako sa na Belize dozvedeli, že v Piešťanoch treba CT

Na snímke predkladateľ návrhu poslanec Alojz Hlina (vpopredí), minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter (vpravo uprostred). Foto: TASR/Štefan Puškáš

Sociálnym demokratom odkázal počas diskusie k návrhu na odvolanie premiéra Roberta Fica, že chyba s údajne predraženým "cétečkom" ich vyjde draho.

Bratislava 9. novembra (TASR) - Nezaradenému poslancovi Národnej rady SR Alojzovi Hlinovi nejde do hlavy, ako sa vlastníci firmy Medical Group na Belize dovedeli, že v Piešťanoch potrebujú "cétečko".

"Nejde mi to do hlavy. Belize, to je stredná Amerika. Ja si predstavujem, že v tej strednej Amerike sedia tí majitelia, otvoria si ja neviem čo a povedia si 'aha Piešťany'. To je úplne čarovné," povedal Hlina v parlamente počas diskusie k návrhu na odvolanie premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Sociálnym demokratom odkázal, že chyba s údajne predraženým "cétečkom" ich vyjde draho.

Medical Group figuruje v kauze podozrivého nákupu CT prístroja v piešťanskej nemocnici. Spoločnosť bola v minulosti blízka predsedovi parlamentu Pavlovi Paškovi (Smer-SD). Ten sa od kauzy dištancoval. Vyhlásil, že s firmou nemá nič spoločné, svoje podnikateľské aktivity ako minoritný akcionár ukončil takmer pred 13 rokmi.

Daniel Lipšic z hnutia NOVA však Paškovi neverí, naďalej ho za firmou vidí. Nie je podľa neho náhoda, že spoločnosť, v ktorej Paška pred rokmi figuroval, má dnes neznámych vlastníkov v daňových rajoch na Belize a Cypre. Poukazuje aj na dokumenty firmy v slovenčine a nie v cudzom jazyku. Paška tvrdí, že nikdy nemal a nemá žiadne aktivity v daňových rajoch.