Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

J. Mikloško si bude do smrti vyčítať rýchly súhlas so zrušením imunity

Jozef Mikloško Foto: TASR

Novela zákona o priestupkoch totiž zrušila priestupkovú imunitu poslancov, no výbor nemá určené, čo má s týmto oznámením robiť.

Bratislava 1. februára (TASR) - Poslanec KDH Jozef Mikloško si bude do smrti vyčítať, že tak rýchlo súhlasil so zrušením priestupkovej a trestnoprávnej poslaneckej imunity. Povedal to dnes v parlamente v rozprave k novele zákona o priestupkoch.

"Ak by v tomto štáte došlo k vážnemu poškodeniu demokracie, potom by sme videli, čo to znamená, že poslanci majú stratu imunity a nemôžu nič. A tiež keď prídu prvé deformačné žaloby na poslancov," uviedol Mikloško v rozprave k novele, ktorá má zrušiť povinnosť polície poslať mandátovému a imunitnému výboru oznámenie o priestupku, ktorý spácha poslanec, generálny prokurátor, prezident SR, predseda Ústavného súdu SR a riaditeľ SIS.

Novela zákona o priestupkoch totiž zrušila priestupkovú imunitu poslancov, no výbor nemá určené, čo má s týmto oznámením robiť. Na druhej strane výbor bude naďalej dostávať oznámenia o spáchaných priestupkoch sudcami, prokurátormi, členmi Policajného zboru a Zboru justičnej a väzenskej stráže.