Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

M. Kotleba žiada o minútu ticha na pondelkovej schôdzi parlamentu

Marian Kotleba Foto: TASR - Pavel Neubauer

Predseda parlamentu Andrej Danko podľa hovorkyne bude dodržiavať rokovací poriadok a nevidí dôvod vyjadrovať sa k PR aktivitám ĽSNS.

Bratislava 14. apríla (TASR) – Predseda Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) Marian Kotleba dnes listom požiadal predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS), aby do programu pondelkovej (18.4.) schôdze Národnej rady SR zaradil minútu ticha za všetky obete justičných vrážd a justičných omylov. Kotleba v liste, ktorý je zverejnený na webovej stránke ĽSNS, upozorňuje, že práve v tento deň pred 69 rokmi došlo "k hanebnej justičnej vražde" prezidenta a kňaza Jozefa Tisa.

Kotleba sa v liste Danka pýta, či si je vedomý toho, na aký deň zvolal schôdzu parlamentu. "Ak si neuvedomujete význam 18. apríla, rád by som vám pripomenul, že práve 18. apríl je deň, ktorý sa navždy zapísal čiernymi písmenami do histórie slovenského národa," píše Kotleba s tým, že vtedy bol popravený jeden z najväčších velikánov. "Muž, ktorý je právom považovaný každým národovcom za mučeníka slovenskej štátnosti, ako aj obrany kresťanstva proti boľševizmu," uvádza predseda ĽSNS.

Riaditeľka odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR Zuzana Čižmáriková pre TASR uviedla, že predseda parlamentu Andrej Danko bude dodržiavať rokovací poriadok a nevidí dôvod vyjadrovať sa k PR aktivitám ĽSNS.