Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VAŠEČKA: Ľudskoprávny výbor by po Jurinovej mohla viesť Verešová

Erika Jurinová Foto: FOTO TASR - Erika Ďurčová

Vzdanie sa mandátu avizovali okrem Jurinovej aj Jozef Viskupič (OĽaNO) a Juraj Droba (SaS), ktorí boli tiež zvolení za predsedov krajov.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Ľudskoprávny výbor Národnej rady SR by po Erike Jurinovej (OĽaNO), ktorá odíde z parlamentu, keďže bola zvolená za predsedníčku Žilinského kraja, mohla viesť Anna Verešová (OĽaNO). Vie si to predstaviť šéf poslaneckého klubu OĽaNO Richard Vašečka. Rozhodovať však o tom bude poslanecký klub hnutia a definitívne slovo bude mať plénum NR SR.

"Podľa môjho osobného názoru by bolo vhodné, keby pani poslankyňa Verešová pokračovala v práci, ktorú robila spolu s pani Jurinovou," povedal pre TASR Vašečka. Pripomenul, že Verešová a Jurinová sa spoločne venovali sociálnym a ľudskoprávnym otázkam a obe sú členkami ľudskoprávneho výboru. Poslanecký klub by sa mal témou zaoberať v utorok 7. novembra.

Vzdanie sa mandátu avizovali okrem Jurinovej aj Jozef Viskupič (OĽaNO) a Juraj Droba (SaS), ktorí boli tiež zvolení za predsedov krajov. Zo snemovne odídu, hoci im to zákon neprikazuje. Za trojlístok prídu do parlamentu náhradníci. Za Viskupiča a Jurinovú to budú historička Natália Milanová a zdravotná sestra Elena Červeňáková. Náhradníkom za Juraja Drobu by mal byť nitriansky krajský predseda SaS Radoslav Pavelka. Trojica zloží poslanecký sľub pravdepodobne na prvej schôdzi v roku 2018.