Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

VIDEO: M. Maďarič nevedel, že Richterovo odvolanie má byť pádom vlády

Na snímke minister kultúry SR Marek Maďarič. Foto: TASR - Jakub Kotian

Maďarič zopakoval, že Smer-SD za Richterom stojí a nepredpokladá, že by premiér ustúpil a ministra odvolal.

Bratislava 7. septembra (TASR) - Minister kultúry a podpredseda Smeru-SD Marek Maďarič nevedel o tom, že premiér, šéf Smeru-SD Robert Fico oznámil poslancom SNS, že ak padne minister práce Ján Richter (Smer-SD), padne aj vláda.

"Nevedel som o tom," povedal novinárom Maďarič s tým, že ho prekvapilo aj vyhlásenie, ktoré SNS poslala v stredu večer (6.9.). Žiada v ňom premiéra, aby vymenil Richtera.

Maďarič zopakoval, že Smer-SD za Richterom stojí a nepredpokladá, že by premiér ustúpil a ministra odvolal. Podpredseda Smeru-SD nevie, ako bude SNS hlasovať. Zároveň si nemyslí, že by zotrvanie Richtera vo funkcii ohrozovalo dôveru vlády.



Minister pripomenul, že na začiatku koaličnej krízy bolo "nečakané a šokujúce" vypovedanie koaličnej zmluvy, ktoré doteraz "dosť dobre nepochopil".

Minister Richter čelí v parlamente opozičnému pokusu o odvolanie z funkcie pre kauzu Čistý deň. Problém s ním má aj SNS, ktorá doteraz nepovedala, ako bude hlasovať. Rozhoduje klub. Smer-SD a Most-Híd na Richterovo odvolanie dôvod nevidia. Premiér dnes poslancom SNS povedal, že Richterovo odvolanie bude pádom vládneho kabinetu.