Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Mediálny výbor odobril kandidátov na členov Rady RTVS a RVR

Foto: TASR/Martin Baumann

Všetci kandidáti splnili podmienky, skonštatoval dnes predseda výboru Dušan Jarjabek (Smer-SD). Parlament bude voliť nových členov rád na najbližšej schôdzi.

Bratislava 17. januára (TASR) - Výbor Národnej rady (NR) SR pre kultúru a médiá odobril kandidátov na členov Rady Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS), ako aj Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR).

"Všetci kandidáti splnili podmienky," skonštatoval dnes predseda výboru Dušan Jarjabek (Smer-SD). Parlament bude voliť nových členov rád na najbližšej schôdzi. Do Rady RTVS majú zvoliť troch členov, do RVR dvoch.

V Rade RTVS sa končí funkčné obdobie Martinovi Kákošovi, Dóre Hushegyiovej a Martinovi Kabátovi. Všetci kandidujú opäť. Kákoša navrhol Slovenský zväz slobodných povolaní, Hushegyiovú, ktorú nominovalo občianske združenie Bratislavské rožky, Kabáta navrhujú politickí väzni. Okrem tejto trojice má o miesto v rade záujem aj Ján Dianiška, navrhlo ho Združenie slovanskej vzájomnosti - Košicko, a Ľubomír Krno, nominovaný Slovenským vodohospodárskym podnikom.

V RVR sa končí funkčné obdobie Milošovi Mistríkovi a Petrovi Alakšovi. Alakša kandiduje opäť, navrhuje ho Mediálny inštitút. Ďalšími kandidátmi sú Karol Haťapka, ktorého navrhol Tibor Bernaťák za SNS, Mojmír Mamojka, nominuje ho Miroslav Číž (Smer-SD) a Štefan Fejko, ktorého navrhla ĽSNS.