Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

R. KALIŇÁK: Chceme veci zlepšovať a prichádzajú výsledky

Na snímke podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Tvrdenia opozície, že odstúpenie Zmajkovičovej pre kauzu nákupu CT piešťanskou nemocnicou z postu podpredsedníčky NR SR bolo len zbavením sa pešiaka, nie sú pravdivé.

Bratislava 8. novembra (TASR)- Tvrdenia opozície, že odstúpenie Renáty Zmajkovičovej (Smer-SD) pre kauzu nákupu CT piešťanskou nemocnicou z postu podpredsedníčky NR SR bolo len zbavením sa pešiaka, nie sú pravdivé. Počas dnešnej mimoriadnej schôdze NR SR, na ktorej sa opozícia pokúša odvolať premiéra Robert Fica (Smer-SD), to vyhlásil minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD).

"Ak je podpredseda NR SR pešiak, čo je potom poslanec? Toto je vec, ktorá sa historicky nestala. Základom je, že chceme veci zlepšovať a prichádzajú výsledky," povedal Kaliňák a spomenul viacero podľa neho systémových opatrení, ktoré boli schválené na zlepšenie boja proti korupcii, ako napríklad elektronické trhovisko či zákon o ochrane oznamovateľov korupcie. Opozícii podobne ako premiér Fico vyčítal jej kauzy z čias, keď bola pri moci.

Lucia Nicholsonová (SaS), ktorá označenie pešiak použila, Kaliňákovi vysvetlila, že nehovorila o hierarchii v rámci NR SR, ale v rámci tunelovania pri kauze CT.

Predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovít Kaník je presvedčený, že Kaliňákovo hodinové vystúpenie bolo len na odpútanie pozornosti. "Táto schôdza je o tom, že Smer-SD vytvára korupčné prostredie a vy len poukazujete na minulé vlády," odkázal. Podobne to vidí aj šéf OĽaNO Igor Matovič. "Vôbec ste nepochopili, o čom je schôdza. My chceme odvolať Roberta Fica a nie Ivetu Radičovú. Vyčítať tu akékoľvek kauzy z minulosti, je mimo," myslí si.