Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Novým členom Správnej rady Ústavu pamäti národa sa stal J. Buzalka

ÚPN, ilustračná snímka. Foto: TASR

Buzalka je docent z Ústavu sociálnej antropológie z Fakulty sociálnych a ekonomických vied Univerzity Komenského v Bratislave.

Bratislava 20. septembra (TASR) - Novým členom Správnej rady Ústavu pamäti národa (ÚPN) sa stal Juraj Buzalka, ktorého nominoval klub Mosta-Híd. Vo funkcii bude šesť rokov. Rozhodli o tom poslanci Národnej rady v tajnej voľbe. Buzalka je docent z Ústavu sociálnej antropológie z Fakulty sociálnych a ekonomických vied Univerzity Komenského v Bratislave.

Parlament mal vybrať dvoch nových členov, keďže tým doterajším zaniklo členstvo. Okrem Buzalku žiadny z kandidátov nezískal potrebný počet poslaneckých hlasov.

O funkciu sa uchádzal aj Branislav Borovský, ktorého navrhol Richard Vašečka (nezaradený), je z Konfederácie politických väzňov Slovenska. Petra Juščáka navrhli Ondrej Dostál a Peter Osuský z klubu SaS. Ešte vlani bol hovorca ÚPN a šéfredaktorom časopisu Pamäť národa. Kandidovala aj dcéra politického väzňa a exposlankyňa OĽaNO Janka Šípošová, nominovaná klubom OĽaNO.