Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Opozícia iniciuje mimoriadny výbor k prípadu riaditeľa TANAP-u

Na archívnej snímke Tamara Stohlová. Foto:TASR - Martin Baumann

Ak by sa preukázalo, že štátny tajomník o tejto skutočnosti vedel a napriek tomu poveril Olexu riadením národného parku, vyviesť zodpovednosť by mal aj Kuffa, tvrdí Stohlová.

Bratislava 12. januára (TASR) - Opozícia iniciuje mimoriadny Výbor Národnej rady (NR) SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie k prípadu riaditeľa Tatranského národného parku (TANAP) Petra Olexu. TASR o tom informovala poslankyňa Tamara Stohlová (Progresívne Slovensko) s tým, že naň pozývajú štátneho tajomníka envirorezortu Filipa Kuffu.

Víta, že Olexa vyvodil zodpovednosť za svoje činy z minulosti a odstúpil. Problémom však podľa Stohlovej zostáva zaangažovanie štátneho tajomníka v celom prípade, keďže ten poveril Olexu vedením TANAP-u. "Kuffa s Olexom bývajú v Spišskom Bystrom, obaja sú tiež poľovníkmi. Považujem za veľmi nepravdepodobné, že by štátny tajomník o usvedčení z pytliactva svojho suseda nevedel. Práve táto otázka bude predmetom mimoriadneho výboru," vysvetlila poslankyňa.

Ak by sa preukázalo, že štátny tajomník o tejto skutočnosti vedel a napriek tomu poveril Olexu riadením národného parku, vyviesť zodpovednosť by mal aj Kuffa, tvrdí Stohlová. Taktiež je podľa nej relevantná aj otázka transparentnosti výberových konaní.

Riaditeľ Správy TANAP-u odstúpil vo štvrtok z funkcie po medializácii toho, že bol právoplatne odsúdený za pytliactvo chráneného vlka dravého.