Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

P. Gajdoš nemusí v pléne hovoriť o plánoch a stave modernizácie armády

Na snímke minister obrany SR Peter Gajdoš. Foto: TASR - Martin Baumann

Takúto debatu chcel do programu 26. schôdze NR SR zaradiť predseda poslaneckého klubu OĽaNO Richard Vašečka, väčšina pléna to však nepodporila.

Bratislava 30. januára (TASR) - Minister obrany Peter Gajdoš (SNS) nemusí pred poslancami hovoriť o plánoch a stave modernizácie Ozbrojených síl SR. Takúto debatu chcel do programu 26. schôdze NR SR zaradiť predseda poslaneckého klubu OĽaNO Richard Vašečka, väčšina pléna to však nepodporila.

"V prípade modernizácie armády ide o mimoriadne závažnú a nákladnú záležitosť týkajúcu sa všetkých občanov a doby, ktorá presahuje viacero volebných období. Preto považujem za dôležité o tom hovoriť," vysvetlil Vašečka. Už vopred avizoval, že ak jeho návrh neprejde, opozícia zváži možnosť iniciovať k tejto téme mimoriadnu schôdzu.

So svojím návrhom neuspela ani poslankyňa Natália Grausová (ĽSNS). Tá chcela, aby parlament odsúdil konanie prezidenta SR Andreja Kisku v súvislosti s vyznamenaniami, ktoré udelil. "Ocenil najmä osoby nepriateľsky zamerané voči SR, ľudí, ktorí bojovali proti vzniku samostatného Slovenska a na znak protestu sa odsťahovali z krajiny," odkázala.