Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Slovensko

Plénum NRSR má voliť ešte dvoch podpredsedov parlamentu

Snímka z ustanovujúcej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) VIII. volebného obdobia 20. marca 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Michal Svítok

Nominantom SaS na post podpredsedu parlamentu je Milan Laurenčík, za opozíciu kandiduje na tento post bývalý premiér Peter Pellegrini (Smer-SD).

Bratislava 23. marca (TASR) - Voľba dvoch zvyšných podpredsedov parlamentu, chýbajúcich predsedov výborov, ako aj nastúpenie náhradníkov je súčasťou programu druhej schôdze Národnej rady (NR) SR, ktorá sa začne v utorok (24. 3.) o 10. hodine.

Nominantom SaS na post podpredsedu parlamentu je Milan Laurenčík, za opozíciu kandiduje na tento post bývalý premiér Peter Pellegrini (Smer-SD).

Poslanci tiež majú voliť predsedov a členov zvyšných parlamentných výborov. Na piatkovej (20. 3.) ustanovujúcej schôdzi sa nepodarilo zvoliť Ľuboša Blahu (Smer-SD) za šéfa ľudskoprávneho výboru, ani Mariana Kotlebu (ĽSNS) za predsedu výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. S ich kandidatúrou mali problém viacerí koaliční poslanci. Podľa návrhu programu schôdze zverejnenom na webe NRSR sa Kotleba aj Blaha o tieto posty uchádzajú opäť.

Za predsedu výboru pre nezlučiteľnosť funkcií má podľa návrhu programu kandidovať Richard Raši (Smer-SD) a za predsedu výboru na preskúmavanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu Peter Žiga (Smer-SD).

Do parlamentu tiež majú v utorok nastúpiť náhradníci za poslancov, ktorí sa cez víkend stali členmi vlády.