Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Poslanci NR SR si minútou ticha uctili pamiatku Ladislava Chudíka

Herec Ladislav Chudík počas slávnostného odhaľovania pamätnej dlaždice jubilujúcej herečky Evy Krížikovej 12. júna 2014 pred Mestským divadlom P.O. Hviezdoslava v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Divadelný a filmový herec, dlhoročný člen Činohry Slovenského národného divadla (SND), recitátor a pedagóg Ladislav Chudík zomrel v pondelok (29.6.) popoludní vo veku 91 rokov.

Bratislava 30. júna (TASR) - Poslanci Národnej rady SR si dnes minútou ticha uctili pamiatku zosnulej hereckej legendy Ladislava Chudíka. Urobili tak na návrh Igora Hraška (OĽaNO).

Divadelný a filmový herec, dlhoročný člen Činohry Slovenského národného divadla (SND), recitátor a pedagóg Ladislav Chudík zomrel v pondelok (29.6.) popoludní vo veku 91 rokov. Hospitalizovaný bol s diagnózou zápal pľúc od 7. mája. Posledná rozlúčka so zosnulým sa uskutoční v piatok (3.7.) v historickej budove SND na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Jej začiatok organizátori naplánovali na 12. hodinu.

Ladislav Chudík stvárnil v divadle aj v televízii veľké množstvo postáv. Patril k najčastejšie obsadzovaným hercom v bratislavských televíznych pondelkoch. Veľa úloh vytvoril tiež v rozhlasovom dabingu a jeho recitácie boli vždy umeleckým zážitkom. Ladislav Chudík bol nositeľom mnohých vyznamenaní a cien udeľovaných v oblasti kultúry na Slovensku.