Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Predseda parlamentu A. Danko prijme slovenských veľvyslancov

Na archívnej snímke predseda Národnej rady SR Andrej Danko. Foto: TASR - Jakub Kotian

Vyhodnotia dosiahnuté výsledky zahraničnej politiky Slovenska a povedia si o prioritách do najbližšej budúcnosti.

Bratislava 20. augusta (TASR) - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) prijme v utorok (21.8.) večer vedúcich zastupiteľských úradov SR v zahraničí. Hovoriť budú o aktuálnych európskych, regionálnych aj celosvetových otázkach. Vyhodnotia dosiahnuté výsledky zahraničnej politiky Slovenska a povedia si o prioritách do najbližšej budúcnosti. Informoval o tom Dankov komunikačný odbor.

"Osobne je pre mňa cťou prijať našich veľvyslancov, ktorí dennodenne šíria dobré meno Slovenska v zahraničí. To, že pôsobia v zahraničí, neznamená, že na nich zabúdame. Práve naopak, je našou povinnosťou im úprimne poďakovať za ich službu a šírenie dobrého mena našej vlasti," povedal Danko.

Šéf parlamentu sa s nimi stretne pri príležitosti ich pravidelnej porady organizovanej Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Veľvyslancov prijíma buď prezident SR, alebo predseda parlamentu. "Keďže tento rok je prezident SR mimo územia republiky, toto prijatie organizuje predseda Národnej rady SR," vysvetlil komunikačný odbor.