Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Prezident A. Kiska prednesie poslancom správu o stave republiky

Na archívnej snímke prezident SR Andrej Kiska. Foto: TASR - Martin Baumann

Členovia vlády sa na vystúpení prezidenta nemôžu zúčastniť

Bratislava 13. júna (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska príde v stredu 14. júna do Národnej rady (NR) SR. Prednesie správu o stave republiky. Informoval o tom na začiatku 18. schôdze parlamentu podpredseda snemovne Béla Bugár (Most-Híd).

Kiska ešte pred svojím zvolením do funkcie hovoril, že má záujem vystupovať v parlamente, a to nielen so správou o stave spoločnosti, ale aj v prípade, "keby bolo niečo mimoriadne dôležité, na čo by bolo treba upozorniť parlament".

Povedal tiež, že so správou by chcel vystupovať aspoň raz za rok. Prezident chodí pred poslancov NR SR v termíne okolo výročia jeho inaugurácie, ktorá bola 15. júna 2014.

Členovia vlády sa na vystúpení prezidenta nemôžu zúčastniť

Členovia vlády SR sa na stredajšom (14.6.) vystúpení prezidenta SR Andreja Kisku v Národnej rade SR nemôžu zúčastniť. Budú v tom čase totiž rokovať. Informoval o tom tlačový odbor Úradu vlády.

"Mrzí nás, že prezident požiadal o vystúpenie v parlamente v stredu o 10.00 h, teda presne v termíne, keď pravidelne zasadá vláda. Tento fakt je všeobecne známy," uviedol vo svojom stanovisku.