Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VIDEO: R.Fico oznámil SNS, že ak bude Richter odvolaný, padne vláda

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico. Foto: TASR - Martin Baumann

Hlasovanie o nedôvere ministrovi práce Jánovi Richterovi (Smer-SD) bude súčasne hlasovaním o páde vlády.

Bratislava 7. septembra (TASR) - Hlasovanie o nedôvere ministrovi práce Jánovi Richterovi (Smer-SD) bude súčasne hlasovaním o páde vlády. Poslancom SNS to oznámil na rokovaní ich klubu premiér Robert Fico (Smer-SD), potvrdil šéf klubu SNS Tibor Bernaťák.

"V prípade, že bude odvolaný pán Richter, vláda padne. Je to pre nás veľmi dôležitá otázka, o ktorej budeme ďalej hovoriť," povedal Bernaťák. Potvrdil, že poslanci SNS sa zúčastnia na mimoriadnom zasadnutí k odvolávaniu Richtera, ktoré sa začne dnes o 15.00 h. Predpokladá, že sa zúčastnia aj na hlasovaní.

Otázka, či Richter stojí za pád vlády, nie je podľa národniarov otázka na nich. "Budeme sa o tom rozprávať," povedal Bernaťák. Zopakoval, že alternatíva voči súčasnej koalícii neexistuje. "Takže rokujeme," poznamenal Bernaťák.




Rokovanie klubu je prerušené, bude pokračovať počas mimoriadnej schôdze. Potom dá SNS oficiálne stanovisko. Ak by SNS podporila Richtera, nebolo by to podľa Bernaťáka o nejakom vychádzaní si v ústrety.

"Je to o zodpovednosti za riadenie štátu, to si treba uvedomiť. Rozhodneme sa zodpovedne," uviedol s tým, že vyhlásenie SNS zo stredy (6.9.) večera platí. V ňom národniari žiadali Fica, aby vymenil Richtera.

Minister Richter bude dnes v parlamente čeliť opozičnému pokusu o odvolanie z funkcie pre kauzu Čistý deň. Jeho odchod žiada opozícia, výhrady k nemu má aj SNS. Smer-SD a Most-Híd nevidia na odvolanie ministra dôvod.