Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

SaS podáva návrh na odvolanie T. Gašpara z funkcie predsedu výboru

Na snímke poslanec Národnej rady SR Juraj Krúpa. Foto: TASR - Jakub Kotian

Odmietajú s ním komunikovať diplomati, naši spojenci a partneri. Dokonca vysielajú signály tejto vláde, že si ho neželajú v tejto funkcii, vyhlásil Krúpa.

Bratislava 10. januára (TASR) - Opozičná SaS podáva návrh na odvolanie Tibora Gašpara (Smer-SD) z postu predsedu Výboru Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť. Ako zdôvodnil poslanec NR SR Juraj Krúpa (SaS), Gašpar je niekoľkokrát obvinený, presadzuje Trestný zákon rozväzujúci ruky kriminálnikom, šíri konšpirácie a v medzinárodnom prostredí je nežiaduca osoba. Uviedol to na stredajšej tlačovej konferencii.

"Odmietajú s ním komunikovať diplomati, naši spojenci a partneri. Dokonca vysielajú signály tejto vláde, že si ho neželajú v tejto funkcii," vyhlásil Krúpa. Poslanec tiež upozorňuje, že brannobezpečnostný výbor má kontrolovať silové rezorty. Gašparovi vyčíta, že sa nezaujíma o dianie v polícii. Namieta tiež, že Gašpar nemá bezpečnostnú previerku. Ako dodal, v prípade predsedu výboru sa koalícia nemôže vyhnúť diskusii o odvolávaní v pléne.