Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Snemovňu zamestnali správy o činnosti inštitúcií aj spory poslancov

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Pokojnú a vecnú debatu poslancov NR SR narúšal len opakujúci sa spor poslancov Antona Martvoňa a Alojza Hlinu.

Bratislava 17. septembra (TASR) - Debata k výročným správam viacerých štátnych inštitúcií zamestnala poslancov Národnej rady SR v závere šiesteho rokovacieho dňa 37. schôdze parlamentu. Pokojnú a vecnú debatu narúšal len opakujúci sa spor poslancov Antona Martvoňa (Smer-SD) a Alojza Hlinu (nezaradený). Jeho výsledkom bolo viacnásobné upozorňovanie predsedajúcej Eriky Jurinovej (OĽaNO), aby poslanci nezachádzali do osobnej roviny. V minulosti Hlina Martvoňa po slovnej výmene aj fyzicky napadol.

Vo štvrtok bude o svojej činnosti referovať Ústav pamäti národa, plénum sa tiež dozvie, ako to bolo v roku 2013 s odpočúvaním. Zo správy brannobezpečnostného výboru vyplýva, že najviac odpočúvala polícia, pričom všetky odpočúvania boli legálne.

Cez obed sa poslanci vrátia k nedokončenej diskusii o situácii na Ukrajine, ktorú na dnešnom spoločnom zasadnutí Zahraničného výboru NR SR a Výboru NR SR pre európske záležitosti nestihli uzavrieť.

Popoludní príde na rad pravidelná štvrtková Hodina otázok. Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) bude v rámci svojej pätnásťminútovky odpovedať na otázku straníckeho kolegu Petra Gažiho. Poslanca zaujímajú závery nedávnej premiérovej tlačovky, na ktorej hovoril o plnení druhého opatrenia zo sociálneho balíčka. Zoltán Daniš (Smer-SD) chce zase vedieť, ako je vláda pripravená realizovať aj ďalšie opatrenia z tohto zoznamu.