Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

NRSR: Smer bude o návrhu na odvolanie R.Fica rokovať aj tri dni v kuse

premiér vlády SR Robert Fico na tlačovej konferencii počas rokovania mimoriadnej 42. schôdze NRSR na vyslovenie nedôvery predsedovi vlády Slovenskej republiky Robertovi Ficovi. V Bratislave, 9. novembra 2014. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Už pred schôdzou označil premiér zasadnutie za pokus o prehlbovanie obrazu Slovenska, že je tu všetko zlé.

Bratislava 9. novembra (TASR) - Vládny Smer-SD bude diskutovať o odvolávaní premiéra Roberta Fica (Smer-SD) aj tri dni v kuse, ak si opozícia myslí, že je to správne. Vyhlásil to na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente samotný predseda vlády. Fica sa opozícia pokúša zbaviť funkcie pre údajné vytváranie korupčného prostredia.

Už pred schôdzou označil premiér zasadnutie za pokus o prehlbovanie obrazu Slovenska, že je tu všetko zlé. Zopakoval tiež slová, že SR prešla od roku 2012 významnými zmenami a došlo k významným pozitívnym posunom. "Pozrite si hodnotenia OECD, prijali sme významné opatrenia v boji proti korupcii," podotkol.

Fico a jeho poslanci sa nazdávajú, že mimoriadne rokovanie nič neprinesie, napriek tomu diskutujú. Premiérovi sa však nepozdávajú urážky, osočovanie a obvinenia zo závažnej trestnej činnosti, ku ktorým sa uchyľuje opozícia.

Opozíciu kritizuje za to, že na tieto obvinenia nemá dôkazy a napriek tomu ich vyslovuje. "Opozícia nás kritizuje za všetko. Ale čo som nezažil, je miera urážok, osočovania a obvinenia zo závažnej trestnej činnosti bez toho, aby bol uvedený čo i len jeden dôkaz. Je to jasné divadlo pred komunálnymi voľbami," vyhlásil Fico. Opozícii odporúča namiesto takéhoto parlamentného divadla ísť medzi ľudí.