Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Drucker odmietol pozmeňujúci návrh I. Matoviča o zmrazovaní platov

Na snímke minister zdravotníctva SR Tomáš Drucker (SMER-SD) počas rokovania 23. schôdze NR SR 6. decembra 2017 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Šéf rezortu zdravotníctva to odôvodnil tým, že Matovičov návrh nesúvisí s daným zákonom.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) nesúhlasí s pozmeňujúcim návrhom Igora Matoviča (OĽaNO) k jeho novele o zdravotnej starostlivosti, ktorý mal zabezpečiť zmrazenie platov ústavných činiteľov od januára 2018. Keďže by išlo o nepriamu novelu, Drucker sa ako predkladateľ musel vyjadriť, či s takýmto prílepkom súhlasí. Keďže ho odmietol, plénum o ňom hlasovať nebude.

"Návrh Igora Matoviča nesúvisí s daným zákonom, preto s ním nesúhlasím," odkázal minister v záverečnom slove. Koalícia si už pripravila vlastné riešenie. Cez niektorý z daňových zákonov ministra financií Petra Kažimíra (Smer-SD) ponechá zmrazené platy na úrovni roku 2011, avšak zvýši ich o jedno euro. Potom v prvom polroku 2018 bude pripravený komplexný návrh, ktorý bude riešiť ako platy ústavných činiteľov, tak aj zástupcov štátu v rôznych spoločnostiach.