Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

NS rozšíril dôvody väzby obvineným z prípravy vraždy starostu Marianky

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Hovorkyňa spresnila, že senát 5T Najvyššieho súdu na stredajšom neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu z 31. marca 2021 v oblasti vzatia do väzby obvinených.

Bratislava 28. apríla (TASR) - Najvyšší súd (NS) SR rozšíril dôvody väzby pre obvinených Kamila B. a Romana B. z prípravy úkladnej vraždy starostu Marianky. Oboch vzal do väzby nielen z kolúzneho dôvodu ako Špecializovaný trestný súd (ŠTS), ale aj z preventívneho dôvodu väzby. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Hovorkyňa spresnila, že senát 5T Najvyššieho súdu na stredajšom neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu z 31. marca 2021 v oblasti vzatia do väzby obvinených. "Sám rozhodol tým spôsobom, že oboch obvinených vzal do väzby nielen z kolúzneho dôvodu väzby ako Špecializovaný trestný súd, ale aj z preventívneho dôvodu väzby," povedala.

Súd tým vyhovel sťažnosti Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). "Väzbu obvinených nenahradil, pričom sťažnosti obidvoch obvinených zamietol ako nedôvodné," doplnila.

Dvojica si mala objednať na likvidáciu exstarostu Marianky Dušana Statelova dvoch mužov za odmenu niekoľkých desiatok tisíc eur. Starostovi začiatkom februára podpálili neznámi páchatelia auto a následne aj stajňu.