Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Najvyšší súd vrátil prípad Lehela H. späť na ŠTS

Na archívnej snímke Lehel H. Foto: TASR - Martin Baumann

Lehela na pojednávaniach tvrdil, že bol nezákonne obvinený.

Bratislava 7. septembra (TASR) - Najvyšší súd (NS) SR vrátil prípad Lehela H., označovaného za hrobára zločineckej skupiny dunajskostredského gangu sátorovcov, prvostupňovému Špecializovanému trestnému súdu (ŠTS). Pôvodne dostal doživotie. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

"ŠTS sa nevysporiadal so všetkými okolnosťami významnými pre rozhodnutie," vysvetlila. Prvostupňový súd musí prípad v potrebnom rozsahu znovu prejednať a rozhodnúť.

Lehel H. čelí obžalobe z piatich vrážd, zo založenia, zosnovania a podporovania a zločineckej skupiny sátorovcov aj z krádeže 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Na pojednávaniach tvrdil, že bol nezákonne obvinený.

Medzi zavraždenými bol bos skupiny Ľudovít Sátor, tiež biele kone i jeden z ďalších bosov gangu Andrej Reisz. Ten bol označovaný za účtovníka skupiny. "Hrobár" ho mal zavraždiť už v roku 2006 po dohode s ďalšími členmi skupiny sátorovcov. Prvej vraždy Čabu Kariku sa podľa obžaloby mal dopustiť už v roku 2003. Svoje obete mal obžalovaný zastreliť, pomlieť v mlynčeku na mäso. Zakopané mali byť v areáli bývalého družstva v Čótfe pri Dunajskej Strede.