Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Premiér Fico zostáva v nemocnici na ďalšom pozorovaní

Na archívnej snímke predseda vlády SR Robert Fico po mimoriadnom rokovaní Bezpečnostnej rady SR v súvislosti s udalosťami v Bruseli v Bratislave 22. marca 2016. Foto: TASR - Michal Svítok

Predsedu vlády hospitalizovali vo štvrtok 14. apríla.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) zostáva dnes na ďalšom pozorovaní v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH). Informovala o tom hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová. Bližšie informácie o premiérovom zdravotnom stave ústav neposkytuje, keďže si to Ficova rodina neželá.

Premiéra hospitalizovali vo štvrtok 14. apríla. Šéf kabinetu prišiel do ústavu sám v sprievode ochranky. Podrobil sa kardiologickým vyšetreniam a zostal na pozorovaní v NÚSCH.



Fico musel pre zdravotné problémy zrušiť štvrtkovú oficiálnu návštevu Českej republiky. Jeho ďalší program ostáva zatiaľ v platnosti, o ďalšom vývoji bude Úrad vlády SR podľa Ficovej hovorkyne Beatrice Szabóovej informovať hneď, ako to bude možné.

Premiér by mal na budúci týždeň absolvovať návštevu Poľska a Maďarska. Zvykom však býva, že nový šéf kabinetu cestuje na prvú oficiálnu návštevu do Česka, program sa preto možno posunie. Podľa Denníka N mal Fico akútnu koronárnu nevoľnosť pre upchatú cievu.