Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

O odňatí akreditácie Čistému dňu sa možno rozhodne do konca roka

Na snímke resocializačné zariadenie Čistý deň v Galante 13. septembra 2016. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Hovorca ministerstva práce nevylúčil, že všetko to totiž bude záležať od dokazovania a vyšetrovania všetkých okolností, ktoré nie sú definitívne potvrdené ani vyvrátené.

Bratislava 9. novembra (TASR) – Rozhodnutie, či ministerstvo práce odoberie akreditáciu resocializačnému zariadeniu Čistý deň, by mohlo byť známe do konca tohto roka. "Je to možné, no bude to záležať od viacerých faktorov," povedal dnes novinárom Michal Stuška, hovorca ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR).

Nevylúčil však, že definitíva bude známa až neskôr. "Všetko to totiž bude záležať od dokazovania a vyšetrovania všetkých okolností, ktoré nie sú definitívne potvrdené ani vyvrátené," zdôraznil.



Ministerstvo práce začalo správne konanie o zrušení akreditácie centru v polovici septembra. Vziať akreditáciu Čistému dňu mu odporučila akreditačná komisia rezortu.

MPSVR ešte nevydalo v tejto veci prvostupňové rozhodnutie. Po ňom potom podľa Stušku nasleduje právo druhej strany na odvolanie. "Ak to zariadenie využije, vtedy podľa zákona prichádza v procese správneho konania možnosť pre ministra práce Jána Richtera (Smer-SD) štandardne vstúpiť do procesu, zvolať si svoju rozkladovú komisiu a dať definitívnu bodku za otázkou, či odňať, alebo neodňať akreditáciu tomuto zariadeniu," dodal Stuška.

Opoziční poslanci podozrievajú centrum zo sexuálneho zneužívania svojich klientok, vedenie centra to odmietlo.