Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 6. jún 2024Meniny má Norbert
< sekcia Slovensko

O odvolaní rektora policajnej akadémie prezident rozhodne čo najskôr

Rektor z Akadémie Policajného zboru v Bratislave Václav K. Foto: TASR/Vladimír Benko

Začiatkom júla minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) informoval, že policajná akadémia prijala v tomto roku štvrtinu ľudí podvodne.

Bratislava 24. júla (TASR) - Prezident SR Ivan Gašparovič rozhodne o odvolaní obvineného Václava K. z čela bratislavskej Akadémie Policajného zboru v najbližších dňoch.

Václav K., ktorého akademický senát školy navrhol odvolať z funkcie 12. júla, je obvinený pre manipuláciu pri tohtoročných prijímacích pohovoroch a braní úplatku. "Prezident sa návrhom bude zaoberať a v krátkom čase rozhodne," povedal dnes pre TASR prezidentov hovorca Marek Trubač.

Ministerstvo vnútra v súčasnosti rozhoduje o prepustení Václava K. z Policajného zboru. "Proces prepustenia Václava K. z Policajného zboru SR momentálne finišuje," povedala dnes Alena Koišová z ministerstva vnútra.

Začiatkom júla minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) informoval, že policajná akadémia prijala v tomto roku štvrtinu ľudí podvodne. Ich riadne testy vymenili za testy so správnymi odpoveďami. Minimálne v dvoch prípadoch sa už polícii podarilo dokázať úplatok v celkovej sume 5000 eur. Televízia TA3 cez víkend informovala, že 29 podvodne prijatých akadémia vylúčila a namiesto nich príjme ďalších uchádzačov, ktorí nasledovali pod čiarou.