Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Obciam postihnutým povodňami ponúka SKCH materiálnu pomoc

Na snímke žena odpratáva bahno po povodni spred domu na ulici Ľubická cesta v Kežmarku 16. mája 2014. Foto: TASR/ Oliver Ondráš

SKCH povzbudzuje všetkých zasiahnutých povodňami, aby sa obrátili na charitu, ktorá im poskytne bezplatnú pomoc.

Bratislava 18. mája (TASR) - Slovenská katolícka charita (SKCH) spolu s diecéznymi a arcidiecéznymi charitami ponúka zaplaveným obciam pomoc pri odstraňovaní následkov. TASR o tom informoval Tomáš Horváth zo SKCH.

"Sme pripravení pomôcť ľuďom, ktorí sa stali obeťami povodní. V prvej fáze im budeme bezplatne zapožičiavať vysúšače a odvlhčovače a takisto bezplatne poskytovať pracovné náradie a čistiace prostriedky," uviedol generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák. Ako dodal, do pomoci sa zapojila tak centrálna charita, ako aj oblastné charity v rôznych častiach Slovenska. "Veríme, že vďaka lepšej pripravenosti a vybaveniu môžeme pri tohtoročných povodniach pomôcť čo najväčšiemu počtu zasiahnutých obcí," povedal Gumulák.

SKCH povzbudzuje všetkých zasiahnutých povodňami, aby sa obrátili na charitu, ktorá im poskytne bezplatnú pomoc. Obrátiť sa môžu na SKCH a diecézne a arcidiecézne charity, ktoré aktuálne zisťujú situáciu a potreby v zasiahnutých oblastiach. Na stránke www.charita.sk si domácnosti môžu nájsť aj pokyny týkajúce sa čistenia a dezinfekcie v domoch a bytoch, pokyny na čistenie a dezinfekciu zdrojov pitnej vody a žúmp, ako aj ďalšie užitočné rady.