Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Slovensko

Občianski demokrati Slovenska zbierajú podpisy na vznik strany

Pavel Macko, archívna snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Za snahou o vznik novej strany stojí generál vo výslužbe Pavel Macko.

Bratislava 10. júna (TASR) – Občianski demokrati Slovenska (ODS) začali vo štvrtok so zberom podpisov na vznik politickej strany. TASR o tom informovala Kristína Slezáková z občianskeho združenia ODS.

„Našim cieľom je dlhodobo prosperujúce, silné a bezpečné Slovensko pre všetkých občanov. Naše hlavné úsilie sa zameriava na vytváranie podmienok pre silnú ekonomiku bez zbytočných byrokratických prekážok, a to nielen na západe Slovenska, ale aj v strede a na východe krajiny,“ uviedla Slezáková. Zameriavať sa chce na chytrú a modernú ekonomiku.

„Naším politickým súperom je Hlas-SD. Náš postoj k Hlasu a ľavici je hodnotový, nie osobný. Chceme vytvoriť jasnú programovú alternatívu k Hlasu a vyzvať ho na férovú politickú súťaž,“ zdôraznila s tým, že ich politika nemá stáť na škandalizácii.

Za snahou o vznik novej strany stojí generál vo výslužbe Pavel Macko, ktorý pôsobil v mimoparlamentnej strane. Macko kandidoval v parlamentných voľbách v roku 2020 za koalíciu Progresívne Slovensko-Spolu. V apríli minulého roka neuspel v boji o šéfa Spolu, no stal sa jej podpredsedom.