Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Obeťami nehody na R1 pri Badíne boli Bratislavčan a žena z Rakytoviec

Na snímke tragická dopravná nehoda na rýchlostnej ceste R1 v smere z Banskej Bystrice do Zvolena pri obci Badín 23. apríla 2018. Foto: TASR Branislav Račko

Diaľkový autobus Mercedes Benz viedol 52-ročný vodič z Topoľčian a jazdnú súpravu zloženú z ťahača Scania a návesu šoféroval 66-ročný vodič z Poľska.

Banská Bystrica 24. apríla (TASR) – Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal v prípade tragickej dopravnej nehody, ktorá sa stala v pondelok (23.4.) krátko po 15. h na ceste R1 pri Badíne, v smere od Banskej Bystrice na Zvolen, trestné stíhanie pre prečin všeobecné ohrozenie. Polícia do vyšetrovania pribrala znalcov z odboru súdneho lekárstva a cestnej dopravy. TASR o tom v utorok informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.



Pri zrážke diaľkového autobusu s kamiónom bolo zranených 13 osôb, z toho dve utrpeli smrteľné zranenia a štyri osoby ťažké.

Diaľkový autobus Mercedes Benz viedol 52-ročný vodič z Topoľčian a jazdnú súpravu zloženú z ťahača Scania a návesu šoféroval 66-ročný vodič z Poľska. Podľa hovorkyne požitie alkoholu u nich bolo vylúčené vykonaním dychovej skúšky.

"K nehode došlo tak, že vodič autobusu jazdiaci v smere na Zvolen z doposiaľ nezistených príčin svojou prednou pravou časťou narazil do zadnej ľavej časti jazdnej súpravy, ktorá z dôvodu krátkodobej poruchy stála na pravej krajnici, a to v momente, keď sa po odstránení poruchy rozbiehala pravou krajnicou. Pri nehode došlo k usmrteniu dvoch osôb sediacich v autobuse, 44-ročného muža z Bratislavy a 29-ročnej ženy z Rakytoviec z okresu Banská Bystrica," uviedla Faltániová.

Zrážka si vyžiadala štyri ťažké zranenia žien vo veku 36 rokov (Trnava), 40 rokov (Žiar nad Hronom), 67 rokov (Šaľa) a 67 rokov (Hliník nad Hronom). Sedem osôb utrpelo ľahké zranenia, z toho päť žien a dvaja muži vrátane šoféra autobusu.

Ako dodala hovorkyňa, škodu na oboch vozidlách odhadli na 40.000 eur. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.

Cesta R1 v smere od Banskej Bystrice na Zvolen bola uzavretá do utorkovej 00.30 h.